E-SZÁMLA IGÉNYLÉSE

 

A Deltakon Kft elkötelezett a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés iránt.

Az e-számla bevezetését tervezzük, melynek köszönhetően jelentős mértékben csökkenthetjük a papírfelhasználást, és így környezetünk káros terhelését.

Az elektronikus számla – tartalmát tekintve – megfelel a hagyományos papír alapú számlának. Ellenben nem nyomtatva, hanem elektronikus dokumentumként kerül majd kiállításra és kiküldésre, a jogszabályban meghatározott fokozott biztonságú tanúsítvánnyal és időbélyegzővel.

Az e-számla legfőbb előnyei a felhasználó számára:

• környezetkímélő,
• kényelmes,
• áttekinthető archiválást biztosít,
• díjmentes.

Az e-számla legfőbb előnyei a kibocsátó számára:

• környezetkímélő,
• gyorsabb a kiküldési folyamat,
• megbízhatóbb átadási folyamatra épül.

Az elektronikus számla olyan, nem papír alapú számla, amely három fő részből áll:

1, egy Ön által bármikor megtekinthető PDF dokumentumból,
2, egy ehhez fűzött XML file-ból, melyet igény esetén automatikus feldolgozásra használhat,
3, egy elektronikus aláírásból és időbélyegzőből, melyek egyértelműen biztosítják a kibocsátott számla eredetiségének hitelességét. Elektronikus számlát az ÁFA törvény 175.§ (1) bekezdése és a 46/2007 (XII.29) PM rendelet alapján bocsátunk ki. Az elektronikus számlát elektronikus formában kell megőrizni a számla kiállítónak és a számla befogadónak egyaránt. Az elektronikusan kiállított számla csak elektronikus formában minősül eredeti számlának, kinyomtatva nem.

Technikai feltételek:

Ahhoz, hogy igénybe vehesse a szolgáltatást, internet-hozzáféréssel és e-mail címmel kell rendelkeznie.

1, Internet-hozzáférés: A hiteles e-számlát PDF-formátumban lehet megtekinteni. A dokumentum a papír alapú számla adatait, egy időpecsétet és egy elektronikus aláírást tartalmaz, ami hitelessé teszi a számlát.

2, Szükséges hardverek és szoftverek: Amennyiben ellenőrizni szeretné a letöltött hiteles számlacsomag elektronikus bélyegzőjét, ezt a bejelentkezés után elérhető hitelességellenőrző alkalmazással teheti meg. A PDF-formátum megnyitásához az Adobe Reader alkalmazást ajánljuk. (Adobe 4.0 és újabb verziók)

A Deltakon Kft. által kibocsátott elektronikus számla szabványos lesz, a nemzetközi gyakorlatban alkalmazott eszközökkel fog készülni, ezért a dokumentum megtekintéséhez és az ellenőrzéséhez is elegendőek olyan megoldások, amik nagy valószínűséggel az Ön számítógépén is rendelkezésre állnak.

Amennyiben Ön csak a számla tartalmát kívánja megtekinteni, ahhoz elegendő az Adobe Reader (Adobe 4.0 és újabb verziók) alkalmazás.